De keuze in verschillende soorten onderhoudsvrije gevelbekleding is zo groot geworden, dat er altijd wel een passende keuze gemaakt kan worden.

Blauwe steen

Blauwe steen:
Is een natuurlijk product. Meestaal gebruikt voor meerdere toepassingen bv: gevelplint, slagbalken, decoratie, enzo…

Crepi

Het gebruik van crepi is terug sterk in opmars. Er zijn verschillende systemen op de markt, maar de laatste jaren wordt er toch voornamelijk gebruik gemaakt van in de massa gekleurde crepi voor de toplaag. Een gevelpleister kan rechtstreeks op de draagmuur worden aangebracht (vooral toegepast bij massieve muren van cellenbeton), of op isolatiemateriaal dat op de dragende binnenmuur gekleefd wordt en/of mechanisch bevestigd.

Dit laatste systeem is duurder maar beschermt de draagmuur wel beter tegen temperatuurschommelingen waardoor de kans op barsten in de crepi verkleint.

Kaleien

Kaleien is een techniek die reeds honderden jaren gebruikt wordt om vooral buitenmuren mee af te werken.

Het is eigenlijk een dunne pleisterlaag (2 tot 3 mm) die geschilderd wordt met als resultaat een weer- en regenbestendige behandeling van de muur. Hierdoor blijft de onderstructuur van bijvoorbeeld het metselwerk zichtbaar. Kaleien is uiteraard een prachtig restauratieproduct, maar kan ook in nieuwbouw zijn plaats vinden.

Sidings

Tegenwordig streeft men ernaar de woning goed te isoleren deze isolatie moet natuurlijk ook afgewerkt worden dit kan doormiddel van van Sidings of andere materialen

andere afwerkingen

Verouderde dakoversteken kunnen bekleed worden in allerlei soorten materiaal bv: Operal, Zink, Rockpanel,Trespa, Hout. De oversteken die nog in goede conditie zijn kunnen natuurlijk ook opgefrist worden en in een ander kleurtje gezet.